Трима автори – гости откриват на 18 ноември съвместна изложба в залата на Дружеството на художниците в Бургас на ул. “Александровска” 22. Маргарита Иванова, Румен Андреев и Спас Киричев събират част от своите творения на едно място, за да ги покажат на почитателите на изобразителното изкуство в града. Изложбата е под надслов  “Три по двадесет”. Това означава, че всеки автор представя по двадесет произведения. В изложбения салон ще могат да се видят творби от областта на керамиката, живописта и скулптурата, тъй като всеки един от художниците твори в различна сфера. Така ценителите на изящни изкуства ще могат да се насладят на изящни керамични пана, абстрактни живописни платна и елегантни малки пластики. Независимо, че изложбата е събрала произведения с  различни техники, тя въздейства цялостно. Темите и композициите създават усещане за единство  и взаимовръзка между творбите. Експозицията ще бъде на разположение на почитателите на изобразителното изкуство до 1 декември.

kiricheva_izlojbaМаргарита Иванова работи в областта на кавалетната керамика, монументална и малка пластика. През 1990 г. завършва Национална художествена академия – гр. София, специалност “Приложно изкуство – керамика“. Член е на Съюза на българските художници и на международна творческа организация Creative-Kreis-International-world wide artist. Живее и работи в град Пазарджик. Получава награда за пластика на Община Пазарджик – 2003 г., награда “Георги Машев” на Дружеството на пазарджишките художници – 2012 г. Има над 15 монументални обекта. Активно участва в международни и национални симпозиуми и изложби. Нейни творби са притежание на частни колекции в Русия, Германия, Франция, САЩ , Англия, Италия, Украйна, Китай и др. Занимава се с галерийна дейност, куратор на галерия „Арт Форум“ в гр. Пазарджик.

734451_544960202181009_1961248883_nРумен Андреев е завършил фотография в ССУПФ „Юлиус Фучик“, София. Известно време работи като фотограф. Това не го удовлетворява и той продължава да търси други изяви. Експериментира в областта на керамиката и създава не малко авторски  пластики и пана. В последните години основно се занимава с живопис. Из под четката му излизат платна с натюрморти, пейзажи и абстрактни композиции.

spas_kirichevСпас Киричев работи в областта на монументалното изкуство. Автор е на над 30 монументални обекти в цялата страна. Завършва НХА, специалност “Скулптура” при проф. Борис Гондов през 1988 година. Член е на СБХ. Получава награда за скулптура в ОХИ “Благоевград”. Удостоен е с награда на Община Пазарджик 2001 г. Участва в изложба в гр. Бургведел – Германия и в други международни и национални симпозиуми и изложби.